Montag, 5. Mai 2014

Lämmitän sydäntäni



Teepöydässä kaikki
veden elementit
Lämmitän siinä sydäntäni

- Frida Voitonseppele, 2003








7 Kommentare:

  1. Teen juominen on miltei miltei pyhä toimitus. Se rauhoittaa mielen.

    "Staffan Ödestuga

    AntwortenLöschen
  2. Näin sen on runoilijakin varmasti kokenut kun kirjoitti tämän kolmirivisen runon!

    AntwortenLöschen
  3. Mitkä ovat veden elementit? Ovatko ne veden olomuotoja, eli höyry, neste ja jää? Hmm... mikä teepöydässä on jäätä ja miten sillä lämmitetään sydäntä? Mutta teepöytä on totisesti sydäntä lämmittävä paikka!

    MB

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. MB: Oma analyysini tästä runosta on, että veden elementit tarkoittavat veden olomuotoja, siis höyryä, vettä ja jäätä. "Teepöydässä" taas on laajempi kuva, johon myös itse teen juoja lasketaan, ja näin ollen jää löytyy teen juojan sydämestä, jota teehetki lämittää tai toisin sanoen sulattaa. Runon päätemoina ovat lämpö ja kylmyys, runo on kuvaus lohdutuksesta tai riidan sopimisesta.

      Löschen
    2. Ooh! Miten en itse tullut ajatelleeksi? Runo ihastuttaa nyt entisestään!

      MB

      Löschen
  4. Mahtava analyysi! En minäkään ymmätänyt veden elementtejä, koska vesi itse on elementti (yksi neljästä alkuaineesta antiikissa ja elementti = alkuaine) . No niin mutta jos tosiaan ajatellaan olomuotoja, runo saa mahtavan sisällön! Jää sulaa sydämestä höyryävän teekupin ääressä ystävän kanssa.

    AntwortenLöschen
  5. Runoilijan vapaus on sekoittaa olomuodot ja elementit. Fridan tuotantoa pitkään seuranneena tiedän hänelle tyyypillistä olevan alkusoinnut ja vokaalisoinnut, jolloin elementit sopivat "veden" kanssa. Teehetket ovat niin mukavia, että ovat oman runon arvoisia! Alkuaine on sanana hieno, senniminen runo voisi olla mielenkiintoinen.

    AntwortenLöschen

Kiitos kommentistasi!